Az úgy volt, hogy még itthon 3 fonnyadtabb alma, és a leves után kívántam valami gyors, laktató, bűntelen édeset. :)
Hozzávalók:
- 3 db alma
- 6 ek. gluténmentes liszt ( nálam 4ek cirokliszt +1 ek hajdinaliszt + 1 ek barna rizsliszt)
- 2 db tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 ek. négyszeres erősségű édesítő
- csipet só
- őrölt fahéj
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, picit kinyomkodjuk a levét. Egy tálban összekeverjük a reszelt almát, a tojásokkal és a sütőporos liszttel. Beledolgozzuk az édesítőt, a csipet sót és egy késhegynyi fahéjat. A tésztából kenőecsettel vagy olaj permetezővel vékonyan beolajozott, forró serpenyőbe egy kanál segítségével kis halmokat teszünk, szépen formára igazgatjuk őket. Közepes lángon oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
Nálam cukormentes szilva dzsem és túrókrém (túró krémesre keverve natúr joghurttal, édesítővel, vanília aromával, citromhéjjal) volt kísérete. :)