Gluténmentes & Alakbarát ételek

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Meggyes-mákos kocka, liszt és cukor nélkül

2016. február 26. - CsakAni

A kálciumról általában a tej és a tejtermékek jutnak először eszünkben, pedig a mák sokkal magasabb kálciumtartalommal bír. Rendszeres fogyasztása pl. tejallergia esetén segít megelőzni a hiányállapot kialakulását. Erre a receptre még valamikor egy éve akadtam, mikor egy zacskó máknak kerestem ideális felhasználási formát. Sokat nem változtattam rajta, egyszerűen szuper, csak a cukrot és tejet cseréltem le. A piskótája könnyű, habos (a férjem csak mák aerónak hívja), a meggy és a narancshéj pedig nagyon üdítő finomsággá teszi.

makos.jpgHozzávalók:

  • 250 g darált mák
  • 1 dl folyadék (lehet növényi tej, víz vagy a lecsöpögtetett meggy leve)
  • 5 db tojás
  • 5 dkg eritrit vagy négyszeres erősségű édesítő
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 üveg magozott meggy (kb. 300 g friss vagy fagyasztott, kiengedett meggy is tökéletes)

Elkészítés

A darált mákot öntsük le, és keverjük el a felforralt folyadékkal, majd tegyük félre kicsit, hogy megszívja magát. A tojások sárgáját keverjük habosra az édesítővel, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát és a narancshéjat. Keverjük össze a forrázott mákkal, majd forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és gazdagon szórjuk meg kimagozott, lecsöpögtetett meggyel. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsül, de tűpróbával ellenőrizhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gluten-free.blog.hu/api/trackback/id/tr748421344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása