"Vettem egy fej salátát. Dobjam ki most vagy várjak még 2 hetet, ahogy szoktam?" Ez jutott eszembe, mikor egy angol oldalon (sajnos már nem emlékszem hol) megláttam egy a képet a saláta tekercsekről. Vacsira vagy előételnek is első osztályú, akár egy kis snidlinges-tejfölös szószba is tunkolhatjuk. Még a férjemnek is ízlik, pedig nem rajong a nyuszi kajáért.
Hozzávalók:
- 1 fej saláta vagy néhány saláta levél
- töltelék ízlés szerint: maradék sült hús, tonhal konzerv, sajt, zöldségek
Elkészítés
A megtisztított salátalevelekre halmozzuk egy sávban a tölteléket, tekerjük fel. Ha hosszúak a tekercsek keresztben vágjuk ketté a wrap-et, esetleg egy fogpiszkálóval meg is tűzhetjük. A fejes salátát szebben lehet tekerni, hajlékonyabbak a levelei. Nekem jégsaláta lapult a hűtőben, tonhallal és szeletelt zöldségekkel töltöttem. Jégsaliból nem lettek a legszebbek a tekercsek, viszont nagyon finomak voltak.