Gluténmentes & Alakbarát ételek

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Üdítős szelet cukor- és gluténmentesen

2016. február 10. - CsakAni

Nincs olyan ismerősöm, aki pár éve ne találkozott volna ezzel  sütivel. Van aki Fanta vagy Mirinda szeletként, üdítős sütiként ismeri. Elég nagy népszerűségnek örvendett, mert mutatós, egyszerű elkészíteni és nagyon finom is. :) Én imádom! Kicsit megreformáltam a készítését, hogy bármikor bűntudat nélkül élvezhessük. :)

11885059_961934660531445_9033218440300148120_o.jpg

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek gluténmentes liszt (nálam 2 ek barna rizslizst+ 2 ek hajdinaliszt)
  • 1 ek zsírszegény kakaópor
  • 1 ek víz
  • 1 ek olaj
  • 1 ek négyszeres erősségű édesítő vagy eritrit
  • 1 csomag sütőpor

A túrós krémhez:

  • 500 g zsírszegény túró
  • 250 g natúr joghurt
  • 40 g négyszeres erősségű édesítő vagy eritrit
  • 3 csomag instant zselatin (zselatin fix)
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint gyümölcs (elhagyható)

A zselés réteghez:

  • 7 dl cukormentes, narancs ízű szénsavas üdítő vagy cukormentes narancslé (készülhet más, pl málna ízűvel is, úgy szép piros lesz a felső réteg)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 ek négyszeres erősségű édesítő vagy eritrit

 

Elkészítés

A piskótához egy tálban összekeverjük a liszteket, a kakaóport és a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük az édesítővel az olajjal és a vízzel, majd ehhez a masszához szitáljuk a lisztes keveréket és simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan, 2-3 részletben beleforgatjuk a sárgájás masszába, vigyázzunk, hogy a hab ne essen össze. Sütőpapíros tepsibe öntjük, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Tálcára borítjuk, levesszük a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni a piskótát.

Míg hűl a piskóta elkészítjük a zselés réteget. A pudingporokból az édesítővel és az üdítővel sűrű pudingszerűt főzünk. Néhányszor megkeverve hagyjuk picit kihűlni, melegen, de nem forrón lesz rá szükség.

A túrós krémhez a túrót villával alaposan áttörjük. A joghurtot összekeverjük az édesítővel a citromhéjjal és a zselatinnal, aztán gyorsan, de alaposan összeforgatjuk a túróval. A krém gyorsan köt, így ha kihűlt a piskóta egyenletesen rá is kenhetjük egy hablapát vagy kanál segítségével. (Igény szerint díszíthetjük szeletelt őszi- vagy sárgabarackkal, bogyós gyümölcsökkel)

Mikor kicsit hűlt a zselé egyenletesen elterítjük a túrós rétegen, 1-2 órára hűtőbe tesszük a finomságot, aztán szeletelhetjük is.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gluten-free.blog.hu/api/trackback/id/tr498379164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása