Van olyan reggel, hogy náthásak a gyerekek, vírusos a számítógép és elvesznek a fájlok, kiborul a kávé, elfogy a kenyér, de még a puffasztott rizs is. Egy ilyen reggelen próbáltam ki ezt a mikrós zsömlét.Összeállítással együtt kb. 4 perc alatt elkészül, finom puha, tökéletes kenyérhelyettesítő rohanós reggeleken. :)
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 3 ek víz
- 1,5 ek gluténmentes liszt (nálam 0,5 ek darált lenmag + 1 ek barna rizsliszt, de lehet bármilyen, hajdina, cirok, köles, mandula, kókusz, stb)
- 1 szűk ek. útifű maghéj
- 1 kk sütőpor vagy szóda-bikarbóna
- 1 csipet só
- pár csepp olaj vagy kókuszzsír a forma kikenéséhez
Elkészítés
A tojást villával enyhén felverjük, elkeverjük a vízzel és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük száraz hozzávalókat, majd simára keverjük a tojásos vízzel. Egy bögrét, szuflé formát vagy kompótos tálkát vékonyan kikenünk olajjal, beleöntjük a masszát, és kb. 800 Watton 3 percig mikrózzuk. Kivesszük (vigyázzunk, nagyon átmelegszik az edény), rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni a zsömlét. Ne ijedjünk melegen egy ha picit nedves az alja, mire kihűl tökéletes lesz.