Gluténmentes & Alakbarát ételek

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Gyors, gluténmentes mikrós zsömle

2016. február 26. - CsakAni

Van olyan reggel, hogy náthásak a gyerekek, vírusos a számítógép és elvesznek a fájlok, kiborul a kávé, elfogy a kenyér, de még a puffasztott rizs is. Egy ilyen reggelen próbáltam ki ezt a mikrós zsömlét.Összeállítással együtt kb. 4 perc alatt elkészül, finom puha, tökéletes kenyérhelyettesítő rohanós reggeleken. :) 

mikroszsomle.jpgHozzávalók:

  • 1 tojás
  • 3 ek víz
  • 1,5 ek gluténmentes liszt (nálam 0,5 ek darált lenmag + 1 ek barna rizsliszt, de lehet bármilyen, hajdina, cirok, köles, mandula, kókusz, stb)
  • 1 szűk ek. útifű maghéj
  • 1 kk sütőpor vagy szóda-bikarbóna
  • 1 csipet só
  • pár csepp olaj vagy kókuszzsír a forma kikenéséhez

Elkészítés

A tojást villával enyhén felverjük, elkeverjük a vízzel és a sóval. Egy másik tálban összekeverjük száraz hozzávalókat, majd simára keverjük a tojásos vízzel. Egy bögrét, szuflé formát vagy kompótos tálkát vékonyan kikenünk olajjal, beleöntjük a masszát, és kb. 800 Watton 3 percig mikrózzuk. Kivesszük (vigyázzunk, nagyon átmelegszik az edény), rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni a zsömlét. Ne ijedjünk melegen egy ha picit nedves az alja, mire kihűl tökéletes lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gluten-free.blog.hu/api/trackback/id/tr708420856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása