Nagy kedvencünk ez a recept. Nem a legdiétásabb főétel, de cukormentes ananász konzervvel vagy friss ananásszal készítve, hagyományos keményítő helyett pedig nyílgyökérliszttel sűrítve igazán szuper kis ebéd.
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 1 cukormentes ananász konzerv vagy 1 kisebb ananász megtisztítva + 2 dl víz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cm reszelt gyömbér vagy 1 ek szárított, őrölt gyömbér
- 1 db paradicsom
- 1 szál sárgarépa
- 3-4 ek gluténmentes szójaszósz
- 3-4 ek paradicsompüré
- 2 ek paprikakrém (édes anna vagy erős pista ízlés szerint)
- ízlés szerint ecet és eritrit
Elkészítés:
Az kis kockára vágott csirkemellet natúran, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd egy tálba szedjük. A visszamaradt olajon az apróra vágott fej vöröshagymát és a gyömbért megpirítjuk. Mikor üveges a hagyma rádobjuk a felkockázott paradicsomot, és a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, ráöntök a lecsöpögtetett ananász konzervet (a levét fel kell fogni), vagy a feldarabolt friss ananászt. Tovább sütjük 2-3percig, felöntöm az ananászlé felével (friss ananász esetén 1 dl vízzel), belezuttyantjuk a sült húst, és ha szükséges felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje. Beleöntjük a szójaszószt, paradicsompürével és paprikakrémmel ízesítjük. Tovább főzzük, kb 10percig. Szükség szerint ecettel vagy édesítővel lehet még bolondítani, mi például édesen szeretjük. Legvégül a maradék ananászlét (ha friss ananásszal dolgoztunk 1 dl hideg vizet) jól elkeverünk 1ek nyílgyökérliszttel, és ezt is a szószhoz öntjük, újraforrásig főzzük.
Barna rizzsel vagy jázmin rizzsel tálaljuk.