Gluténmentes & Alakbarát ételek

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Szénhidrátmentes, diétás pizza (NoCarb)

2016. február 07. - CsakAni

Kipróbáltam Nocarb sütőrostból a pizzát. A recept innen. Zseniális! A tészta levegős, puha, a szélein ropog, és 5dkg liszt kell egy laktató, 32cm-es pizzához! Elkészíteni is sokkal egyszerűbb, gyorsabb, mint az élesztős társait. A tápanyagtartalma (feltét nélkül) egyszerűen szuper! A teljes pizzatészta: 350gr = 550kcal, fehérje: 15gr, SZÉNHIDRÁT: 3gr(!), zsír: 53gr.

c_data_users_defapps_appdata_internetexplorer_temp_saved_images_12465917_1030758030315774_5477708934430489342_o.jpg

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1,5 dl víz
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek olívaolaj vagy folyékony kókuszzsír
  • 50 g Nocarb sütőmix
  • oregánó, bazsalikom, só, bors
  • + Feltét ízlés szerint. Nálunk most: házi paradicsomszósz (édesítővel), csirkemell sonka, hagyma, kukorica (ami a nagyfiam miatt kerül rá, csak azt szereti a pizzáról :) ) és light trappista sajt.

Elkészítés:

A tojást felverjük, hozzáadjuk a vizet, a fűszereket, a zsiradékot, majd lassan hozzáadjuk a sütőporral elkevert rostmixet. Simára keverjük, gyúrjuk és vizes kézzel sütőpapírral bélelt tepsibe ( ha van kerek pizzasütő formába) tesszük és formára tapicskoljuk. Én a  sütőpapírt olajspray-vel le szoktam fújni (kenőecsettel is le lehet vékonyan kenni) mielőtt ráteszem a tésztát, így nem ragad le, szépen ki lehet venni mikor megsült.

c_data_users_defapps_appdata_internetexplorer_temp_saved_images_12402157_1030757943649116_1999792463405291404_o.jpg

A 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 perc alatt elősütjük, ez idő alatt a feltétet elkészítjük hozzá. Kivesszük a tésztát, rápakoljuk a feltétet és visszatesszük a sajt pirulásáig, kb. 5 percre.

c_data_users_defapps_appdata_internetexplorer_temp_saved_images_12487071_1030757983649112_7558777074759944251_o.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gluten-free.blog.hu/api/trackback/id/tr998368090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M. K. Réka 2016.02.13. 23:36:46

Ezt tuti kipróbálom! Köszi a receptet!!!!!!!

CsakAni 2016.02.14. 08:01:49

Nagyon örülök! :) Biztosan ízleni fog Nektek is! :*
süti beállítások módosítása