Kipróbáltam Nocarb sütőrostból a pizzát. A recept innen. Zseniális! A tészta levegős, puha, a szélein ropog, és 5dkg liszt kell egy laktató, 32cm-es pizzához! Elkészíteni is sokkal egyszerűbb, gyorsabb, mint az élesztős társait. A tápanyagtartalma (feltét nélkül) egyszerűen szuper! A teljes pizzatészta: 350gr = 550kcal, fehérje: 15gr, SZÉNHIDRÁT: 3gr(!), zsír: 53gr.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1,5 dl víz
- fél csomag sütőpor
- 2 ek olívaolaj vagy folyékony kókuszzsír
- 50 g Nocarb sütőmix
- oregánó, bazsalikom, só, bors
- + Feltét ízlés szerint. Nálunk most: házi paradicsomszósz (édesítővel), csirkemell sonka, hagyma, kukorica (ami a nagyfiam miatt kerül rá, csak azt szereti a pizzáról :) ) és light trappista sajt.
Elkészítés:
A tojást felverjük, hozzáadjuk a vizet, a fűszereket, a zsiradékot, majd lassan hozzáadjuk a sütőporral elkevert rostmixet. Simára keverjük, gyúrjuk és vizes kézzel sütőpapírral bélelt tepsibe ( ha van kerek pizzasütő formába) tesszük és formára tapicskoljuk. Én a sütőpapírt olajspray-vel le szoktam fújni (kenőecsettel is le lehet vékonyan kenni) mielőtt ráteszem a tésztát, így nem ragad le, szépen ki lehet venni mikor megsült.
A 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 perc alatt elősütjük, ez idő alatt a feltétet elkészítjük hozzá. Kivesszük a tésztát, rápakoljuk a feltétet és visszatesszük a sajt pirulásáig, kb. 5 percre.