A kedvenc. :) Szaftos, édes, gazdag, bármikor!
Én 18 cm-es tortaformát használok ehhez a mennyiséghez, 24 cm-es formához duplázni kell a hozzávalókat.
Hozzávalók:
- 300 g reszelt sárgarépa + kb. 60 g a díszítéshez
- 3 db tojás
- 1 bögre (2 dl-es bögre) kókuszreszelék vagy kókuszliszt
- 0,5 bögre eritrit
- 1 tk szódabikarbóna vagy fél csomag sütőpor
- 1 nagy marék mazsola vagy aszalt áfonya, esetleg ezek vegyesen
- 2 marék durvára tört dió
- 1 csipet fahéj
- 0,5 dl kókuszolaj
- 1 rúd vanília vagy 1 tk vanília aroma
Elkészítés
A megtisztított répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a kókuszt, az édesítőszert, a szódabikarbónát, a mazsolát, a diót, a fahéjat és a vaníliát rúd kikapart magját vagy az aromát.
A tojásokat habosra verjük, hozzáadunk egy csipet sót és az olajat, majd a répás keverékhez öntjük, és alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Én meghintettem porrá őrölt eritrittel és reszelt répahalmokkal díszítettem.