Gluténmentes & Alakbarát ételek

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Lisztmentes gesztenyés csokitorta

2016. február 07. - CsakAni

Garantált a tömény csokiillat a lakásban, aki nem bírja ne is vágjon bele! ;) Egy tipikus, "megint túlvállaltam magam" napon sikerült a reggeli edzés, a fiúk rendbeszedése, szórakoztatása és a vasárnapi ebéd elkészítése közé beszorítani.  A recept szerencsére egyszerű, a kivitelezése gyors, elronthatatlan, a végeredmény habosan könnyű és ünnepi egyben! Karácsonyra terveztem megsütni eme remeket, de kevesebb sütivel is beértük. Azóta sem hagyott nyugodni a gondolat, hogy vajon milyen lehet? A receptet itt találtam, a torta egy igazi ízorgia! Érdemes kipróbálni!

img-20160207-wa0005.jpg

Hozzávalók:

  • 435 g cukrozatlan gesztenyemassza
  • 125 g puha, zsírszegény margarin
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 ek  rum aroma
  • 6 db tojás
  • 250 g étcsoki
  • csipet só
  • 18 g eritrit vagy négyszeres erősségű édesítő

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra, a tortaformánkat béleljük ki sütőpapírral, vagy vékonyan kenjük ki vajjal és szórjuk meg enyhén gluténmentes liszttel. Én szilikon tortaformát használok (24 cm-es), azt nem szükséges előkészíteni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, mikor majdnem kemény, hozzáadjuk az édesítőt is és kemény habbá verjük. A csokit vízgőz felett néhányszor megkeverve felolvasztjuk. A kiengedett gesztenyemasszát egy tálba tesszük a szoba hőmérsékletű margarinnal, majd gépi habverővel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kétféle aromát és tovább keverjük, míg egynemű nem lesz a massza. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott csokit, és még egyszer ráeresztjük a habverőt. A fehérjehabot több részletben, óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a gesztenyemasszához, vigyázzunk, hogy a hab ne essen össze.  Az elkészült masszát a tortaformába öntjük és 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni.

Mi házi, cukormentes szilvadzsemmel ettük, de egy pohár tejeskávé mellett önmagában is megállja a helyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://gluten-free.blog.hu/api/trackback/id/tr118367898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása