Gluténmentes & Alakbarát ételek

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Vörös bársony brownie cheesecake hullámmal

Nem csak Valentin napra

2016. február 12. - CsakAni

Nem szoktunk nagy feneket keríteni a Valentin napnak, idén sem lesz másképp. Azért valami extra finomsággal mindig készülök, és pont ilyen alkalmi, mégis egyszerű ez a Red Velvet brownie. Fenséges, kicsit csoki, kicsit krémes, könnyű és mégis kiadós. Természetesen gluténmentes. Az ötletet ez a recept adta.

 

img-20160212-wa0004.jpg

Hozzávalók (kb. 16*25 cm-es tepsihez) :

  • 70 g étcsoki
  • 2 db tojás
  • 80 g gluténmentes liszt (ez lehet mandula-, kókusz-, vagy ahogy nálam most barna rizsliszt)
  • 50 g négyszeres erősségű édesítő vagy eritrit
  • 80 g vaj
  • 1 vanília rúd kikapart magjai vagy 1 tk vanília aroma
  • 2 ek piros ételfeték
  • csipet só

Krém

  • 250 g (szobahőmérsékletű) mascarpone vagy natúr krémsajt
  • 20 g négyszeres erősségű édesítő vagy eritrit
  • 1 db tojás
  • 0,5 tk vanília aroma

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Vízgőz fölött olvasszuk össze az étcsokit és a vajat, tegyük félre. Egy tálban habverővel (én robotgépet használtam) keverjük össze az édesítőt, a tojásokat, a vanília magokat vagy aromát  és az ételfestéket. Adjuk hozzá az olvasztott csokit, keverjük simára. Adjuk hozzá a lisztet és a csipet sót, alaposan dolgozzuk el a masszában. Öntsük sütőpapíros, kis méretű tepsibe. ( Az én kis tepsim 16*25 cm-es, kb ekkora formához tökéletes ez a mennyiség. Ha nagyobb a tepsi, érdemes dupla adagot készíteni, de garantálom, hogy az is el fog fogyni. :) )

Készítsük el a sajttorta keveréket. Egy tálban keverjük habosra a krémsajtot, az édesítőt, a tojást és a vanília aromát. Evőkanállal nagyjából egyenletesen kanalazzuk a fehér krémet a csokisra, aztán óvatosan egy kés pengéjével vagy evőpálcikával, esetleg hústűvel kacskaringós "vonalat" húzva a tésztába enyhén forgassuk össze a két réteget, márványosra mintázva a fehér részt.

170 fokos sütőben 35-40 percig (tűpróbáig) süssük. Szeletelés előtt teljesen hűtsük ki.

 

browni_1.jpg 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gluten-free.blog.hu/api/trackback/id/tr698384236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása