A legjobb, és legegyszerűbb recept, amit Nocarb sütőmix-szel (itt) találtam. A végeredmény nagyon finom, puha, semleges, kicsit piskótaszerű kenyér, de úgy gondolom tökéletes alternatívája a mindennapi kenyerünknek. :)
Hozzávalók:
- 125 g NoCarb Rost sütőmix
- 5 db tojás
- 15g friss élesztő (vagy egy fél csomag szárított élesztő)
- 70 g olaj vagy folyékony kókuszzsír
- 75 g langyos víz
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 tk. só
Elkészítés:
A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd alaposan összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Cipócskát formálunk belőle. Én szilikon püspökkenyér formába tettem, bevagdostam a tetejét, hagytam 30 percet kelni. A formával együtt sütőzacskóba tettem, alaposan lezártam, majd 45 percig 190 fokon sütöttem. Levágtam a sütőzacskót, és még 10 percre visszatoltam a sütőbe pirulni. Mielőtt visszatoljuk a sütőbe, tojással le is kenhetjük a tetejét.
Készítettem már sülthagymával ízesítve is.
1 fej apróra vágott vöröshagymát kevés olajon aranybarnára sütünk, majd papírtörlőn alaposan megszárítjuk és ezt is a kenyér masszájába dolgozzuk. Nagyon illatos, ínycsiklandó lesz tőle a kenyér. :)