Egy jó kis csirkegulyás után farsangi szezonban nem is kell jobb, mint egy príma fánk. Persze diétásan! ;) A Nocarb rostmix most nagy kedvencem, nagyon finomakat lehet sütni belőle, nagyon megörültem, mikor rátaláltam egy fánk receptre a facebook-os oldalukon. A végeredmény szénhidrátmentes, emellett egy nagy adag túró gondoskodik a hasznos fehérjéről, vagyis edzés utánra is szuper kis nasi. ;) A receptben kókusztejszín szerepel, nekem csak sima tejszínem volt itthon, azzal készítettem. A tanulság, hogy kevesebb tejszín is elég lett volna, mondjuk a fele, kicsit elterültek a fánkok a tepsiben. Az íze így is remek, nem utoljára készült. :)
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 40 g négyszeres erősségű édesítő vagy eritrit
- csipet só
- 200 ml kókusztejszín vagy 100 ml 10%-os tejszín
- 450 g zsírszegény túró
- 90 g NoCarb rostmix
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
Elkészítés:
Robotgépben a tojásokat, az eritritet és a sót enyhén felverjük, hozzá reszeljük a citrom héját is, majd a túrót és a tejszínt is belekeverjük. Alaposan összedolgozzuk, majd a masszához öntjük a szódabikarbónával elkevert rostmixet. Alaposan összedolgozzuk a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A masszából nedves kézzel gombócokat formálunk (lehetnek gömb formájúak, picit terülni fognak sülés közben), majd egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól néhány centi távolságra pakoljuk őket. 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük, egészen addig, míg a külsejük szép barna színt nem kap.
Finom, puha, levegős lesz a végeredmény, érdemes kipróbálni. Mi még az ősszel eltett házi, cukormentes szilvadzsemmel ettük.