Igazán soha nem voltam oda a palacsintáért. Ez egészen addig így is volt, amíg gluténmentes diétára nem kényszerültem. Aztán szembesültem vele, hogy a palacsinta készítés így már nem is olyan egyszerű. Rengeteg receptet átböngésztem, sok nagyon is ígéretes volt, de ezek között igazán kevés "bűntelen" változatot találtam. Egy facebook csoportban akadtam rá erre a hajdina palacsinta receptre, sajnos az már nincs meg, hogy kinek a nevéhez köthető. Jelentem, a sok sikertelen próbálkozás és palacsinta-kudarc után megtalálva a számomra tökéleteset: megszerettem a palacsintát! Szuper recept, finom, könnyen tekerhető, puha palacsintákat kapunk és emellett igen magas a rost tartalma is. Nálunk egy kiadósabb leves után gyakran kerül terítékre.
Hozzávalók 8-10 db palacsintához:
- 100 g hajdinaliszt
- 30 g olvasztott vaj vagy folyékony kókuszzsír
- 2 db tojás
- 250 ml (növényi) tej
- csipet só
- 1 kk útifű maghéj
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, a masszát 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd palacsintasütőben a szokásos módon kisütjük.
A nyers massza állaga ijesztően nyálkásnak tűnhet az útifű maghéj (sokszor áldásos) zselésítő hatása miatt, de nem kell félni, mire megsül a palacsinta ennek már nyoma sem lesz.