Karácsonyra készült, gyorsan elfogyott, gyorsan újrasütöttem! :D
Hozzávalók a tésztához:
- 90 g NoCarb rostmix
- 70 g olaj vagy folyékony kókuszzsír
- 3 db tojás
- 1 dl tej
- 50 g négyszeres erősségű édesítő vagy eritrit
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A mákos töltelékhez:
- 100 g darált mák
- 50 g négyszeres erősségű édesítő vagy eritrit
- 0,5 dl tej
- fél citrom leve és reszelt héja
- 1 db tojás
- ízlés szerint mazsola vagy 1 ek cukormentes lekvár (elhagyható)
A diós töltelékhez:
- 100 g darált dió
- 1 tk útifű maghéj
- 1 tk vanília aroma
- 0,5 dl tej
- 1 db tojás
- ízlés szerint mazsola vagy 1 ek cukormentes lekvár (elhagyható)
Elkészítés:
A tésztához a rostmixet keverjük össze a sütőporral és a sóval. A többi hozzávalót külön egyneműre keverjük, majd hozzáadjuk a rostmixes keveréket is, szép sima tésztává dolgozzuk. Állni hagyjuk, míg elkészítjük a töltelékeket. A mákoshoz valamennyi hozzávalóját alaposan összekeverjük. A diósnál ugyanúgy. A tésztát ketté vesszük. Két sütőpapír közt kb 30 x 25 centis téglalappá nyújtjuk az egyiket. Megkenjük a mákos töltelékkel. Feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük. A másik tésztát ugyanígy kinyújtjuk, azt megkenjük a diós krémmel. Feltekerjük és a mákostól távolabb szintén a tepsibe rakjuk. Lekenjük először tojássárgájával, majd tojásfehérjével, végül 175 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt szeletelhetjük is. :)