Elég régóta szemezek már ezzel a recepttel. Készítettünk már házi májkrémet, tepertőkrémet, zöldségkrémeket, de a felvágottal még nem próbálkoztam. Ma megtettem, és nem bántam meg, nagyon egyszerűen elkészíthető és sokkal finomabb, mint a készen kapható társai. Fűszerekkel, sajttal, apróra vágott zöldségekkel a végtelenségig variálható. Rendszeres vendégünk lesz a reggeliken. ;)
Hozzávalók:
- 500-600 g csirkemell filé
- 0,5 tk só
- bors
- fokhagyma, snidling, kaliforniai paprika kockák, fűszerek ízlés szerint
Elkészítés
A hártyáktól, inaktól megtisztított csirkemellet apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a sót, egy kevés borsot és ízlés szerint a fűszereket. Én egy kevés fokhagymával ízesítettem. Késes aprítóval vagy botmixerrel tejesen krémesre turmixoljuk.Ha szép egynemű alufóliára tesszük, rudat formázunk belőle és szorosan feltekerjük. A végeket szaloncukor-szerűen megcsavarjuk, hogy teljesen tömör, feszes legyen a sonka. Tepsibe tesszük, öntünk alá 1,5 dl vizet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, levesszük az alufóliát és ízlés szerint őrölt csemege vagy csípős fűszerpaprikába forgatjuk. Szeletelés előtt teljesen kihűtjük. Hűtőben 4-5 napig eláll.