Gluténmentes & Alakbarát ételek

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Házi paprikás csirkemell sonka

2016. február 13. - CsakAni

Elég régóta szemezek már ezzel a recepttel. Készítettünk már házi májkrémet, tepertőkrémet, zöldségkrémeket, de a felvágottal még nem próbálkoztam. Ma megtettem, és nem bántam meg, nagyon egyszerűen elkészíthető és sokkal finomabb, mint a készen kapható társai. Fűszerekkel, sajttal, apróra vágott zöldségekkel a végtelenségig variálható.  Rendszeres vendégünk lesz a reggeliken. ;)

img-20160213-wa0009.jpgHozzávalók:

  • 500-600 g csirkemell filé
  • 0,5 tk só
  • bors
  • fokhagyma, snidling, kaliforniai paprika kockák, fűszerek ízlés szerint

Elkészítés

A hártyáktól, inaktól megtisztított csirkemellet apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a sót, egy kevés borsot és ízlés szerint a fűszereket. Én egy kevés fokhagymával ízesítettem. Késes aprítóval vagy botmixerrel tejesen krémesre turmixoljuk.Ha szép egynemű alufóliára tesszük, rudat formázunk belőle és szorosan feltekerjük. A végeket szaloncukor-szerűen megcsavarjuk, hogy teljesen tömör, feszes legyen a sonka. Tepsibe tesszük, öntünk alá 1,5 dl vizet. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, levesszük az alufóliát és ízlés szerint őrölt csemege vagy csípős fűszerpaprikába forgatjuk.  Szeletelés előtt teljesen kihűtjük. Hűtőben 4-5 napig eláll.

A bejegyzés trackback címe:

https://gluten-free.blog.hu/api/trackback/id/tr898388212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása