Gluténmentes & Alakbarát ételek

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Fokhagymás-tejfölös csirkemell

2016. február 02. - CsakAni

Gyors, diétás, húsos. Kell ennél több? ;)

 

fokhagymas-tejfolos_csirkemell.jpg

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filézve
  • 200 g 12%-os tejföl
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • só, bors, kakukkfű, szerecsendió, ételízesítő
  • egy kevés olaj vagy kókuszzsír

 

Elkészítés:

A tojást villával kicsit felverjük, hozzá keverjük a tejfölt, az összezúzott fokhagymát és a szerecsendiót. A csirkemelleket vékonyan felszeletjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és natúr, sómentes ételízesítővel.

Egy kisebb sütőedényt vékonyan bespriccelünk olajjal vagy kikenünk kókuszzsírral. Beleteszünk egy sor csirkemellet, néhány kanál tejföllel betakarjuk. Erre ismét csirkemell, majd a tejföl, és így tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tejfölt teszünk. Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig pirítjuk.

Akinek belefér, kis sajtot reszelhet a tetejére miután levette a fóliát, nekünk most nem fér bele a diétába, de anélkül is nagyon finom lett. :)

Mi barna rizzsel és párolt brokkolival ettük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gluten-free.blog.hu/api/trackback/id/tr998354200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása