Gluténmentes & Alakbarát ételek

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Aszalt gyümölcsös-diós házi müzliszelet

2016. január 27. - CsakAni

Milyen nehéz jó müzli szeletet kapni, ami gluénmentes, jók az összetevői is, és meg is lehet fizetni. Nekem ezek a szeletek a mindennapokban nagyon jó szolgálatot tesznek. Gyorsan előkapok egyet futás előtt vagy, ha út közben ennék valami gyorsat, esetleg ha nassolni támad kedvem. :D

A receptre itt bukkantam, nem is nagyon változtattam az összetevőkön, az elkészítésben is csak egy minimálisat. Egyszerűen tökéletes!

muzli.jpg

Recept

Hozzávalók:

  • 50g dió
  • 25g puffasztott amaránt
  • 75g aszalt gyümölcs (nálam vörös áfogya és szilva vegyesen)
  • 3ek víz
  • 1ek négyszeres erősségű édesítő vagy 2ek eritrit
  • 1tk vanília aroma

Elkészítés:

A diót száraz serpenyőben 2-3 perc alatt megpirítom, majd késes aprítóba teszem az aszalt gyümölccsel és a puffasztott amaránttal együtt. Pár másodpercre bekapcsolom a gépet. Mikor picit összeaprította a diót és a gyümölcsöket is leállítom. A vizet megmelegítem, majd feloldom benne az édesítőt, és ezt is a gépbe töltöm a vanília aromával együtt. Mégegyszer bekapcsolom a gépet, hogy minden jól összekeveredjen.

Egy kisebb tepsit, vagy téglalap alakú műanyag ételtároló dobozt kibélelek sütőpapírra (nálam 11x17 cm-es doboz vált be, akkor lettek jó méretűek a szeletek), beleterítem a masszát, nedves kanál domború oldalával elsimítom a tetejét. Lefedem sütőpapírral, majd lesúlyozom ( pl.egy kiló sóval vagy könyvvel) és pár órát pihentetem. Kicsomagolás után 5 szép szeletre vágom, sütőpapírba vagy folpackba csomagolva, vagy csak szimplán egy dobozban eláll 4-5napig. Persze csak ha azonnal nem fogy el mind! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://gluten-free.blog.hu/api/trackback/id/tr638321228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása