Milyen nehéz jó müzli szeletet kapni, ami gluénmentes, jók az összetevői is, és meg is lehet fizetni. Nekem ezek a szeletek a mindennapokban nagyon jó szolgálatot tesznek. Gyorsan előkapok egyet futás előtt vagy, ha út közben ennék valami gyorsat, esetleg ha nassolni támad kedvem. :D
A receptre itt bukkantam, nem is nagyon változtattam az összetevőkön, az elkészítésben is csak egy minimálisat. Egyszerűen tökéletes!
Recept
Hozzávalók:
- 50g dió
- 25g puffasztott amaránt
- 75g aszalt gyümölcs (nálam vörös áfogya és szilva vegyesen)
- 3ek víz
- 1ek négyszeres erősségű édesítő vagy 2ek eritrit
- 1tk vanília aroma
Elkészítés:
A diót száraz serpenyőben 2-3 perc alatt megpirítom, majd késes aprítóba teszem az aszalt gyümölccsel és a puffasztott amaránttal együtt. Pár másodpercre bekapcsolom a gépet. Mikor picit összeaprította a diót és a gyümölcsöket is leállítom. A vizet megmelegítem, majd feloldom benne az édesítőt, és ezt is a gépbe töltöm a vanília aromával együtt. Mégegyszer bekapcsolom a gépet, hogy minden jól összekeveredjen.
Egy kisebb tepsit, vagy téglalap alakú műanyag ételtároló dobozt kibélelek sütőpapírra (nálam 11x17 cm-es doboz vált be, akkor lettek jó méretűek a szeletek), beleterítem a masszát, nedves kanál domború oldalával elsimítom a tetejét. Lefedem sütőpapírral, majd lesúlyozom ( pl.egy kiló sóval vagy könyvvel) és pár órát pihentetem. Kicsomagolás után 5 szép szeletre vágom, sütőpapírba vagy folpackba csomagolva, vagy csak szimplán egy dobozban eláll 4-5napig. Persze csak ha azonnal nem fogy el mind! :D