Gluténmentes & Alakbarát ételek

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Nocarb hamburger, vagyis végre egy diétás hamburger

2016. február 04. - CsakAni

A férjem igazi húsfaló, és mint ilyen imádja a hamburgert is. :) Szerencsére a minőségibb változatokat, a gyorséttermi felfújt, ízfokozós valamiket már rég kinőtte. Szereti itthon készíteni, kíséretezik a húspogácsával, én pedig boldogan vállalom a kóstoló szerepét, és igyekszek egy, a husihoz hasonlóan finom zsemlét gyártani. Igen, diétásan. :P Ezt a Nocarb zsömlét nemrég találtam, kipróbáltam, azt kell hogy mondjam fejedelmi párja ez a házi marhahús pogácsának. :)

rostmixhambi.jpg

Hozzávalók 2 db zsömléhez:

  • 30 g Nocarb sütőmix
  • 2 tojás
  • 6 gr sütőpor
  • csipet só

A húspogácsához:

  • darált marhahús
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, formázunk belőle 2 kis gombócot.  Sütőpapíros tepsire tesszük, keresztbe 1-2 cm mélyen bevágjuk a tetejüket és mehetnek is a 190 fokos sütőbe 25-30 percre.

A húspogácsa receptjét nem tudom leírni, a férjem szokta készíteni, nem szívesen adja ki a kis titkát. :) Annyi biztos, hogy csak frissen darált marhahús és fűszerek keveréke.

Jó étvágyat hozzá. :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gluten-free.blog.hu/api/trackback/id/tr328357194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása