A férjem igazi húsfaló, és mint ilyen imádja a hamburgert is. :) Szerencsére a minőségibb változatokat, a gyorséttermi felfújt, ízfokozós valamiket már rég kinőtte. Szereti itthon készíteni, kíséretezik a húspogácsával, én pedig boldogan vállalom a kóstoló szerepét, és igyekszek egy, a husihoz hasonlóan finom zsemlét gyártani. Igen, diétásan. :P Ezt a Nocarb zsömlét nemrég találtam, kipróbáltam, azt kell hogy mondjam fejedelmi párja ez a házi marhahús pogácsának. :)
Hozzávalók 2 db zsömléhez:
- 30 g Nocarb sütőmix
- 2 tojás
- 6 gr sütőpor
- csipet só
A húspogácsához:
- darált marhahús
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, formázunk belőle 2 kis gombócot. Sütőpapíros tepsire tesszük, keresztbe 1-2 cm mélyen bevágjuk a tetejüket és mehetnek is a 190 fokos sütőbe 25-30 percre.
A húspogácsa receptjét nem tudom leírni, a férjem szokta készíteni, nem szívesen adja ki a kis titkát. :) Annyi biztos, hogy csak frissen darált marhahús és fűszerek keveréke.
Jó étvágyat hozzá. :)