A hajdina palacsinta szintén rém egyszerű, de jóval kiadósabb változata. :)
Hozzávalók 8 db palacsintához:
- 100 g hajdinaliszt
- 1 kk. sütőpor
- 1 db tojás
- 1 dl (növényi) tej
- vanília aroma, reszelt citromhéj (elhagyható)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük. A sűrűbb masszát olajjal vagy kókuszzsírral vékonyan kikent palacsintasütő serpenyőbe kanalazzuk, csinos kerek palacsintákká igazítjuk őket a kanál hátoldalával. 2-3 db-ot tudunk egyszerre sütni. Mikor szép pirosas színt kap az aljuk megfordítjuk őket, 1-2 percig hagyjuk sülni a másik oldalukat is.
Mi cukormentes házi szilvadzsemmel, vagy túró, natúr joghurt, édesítő és reszelt citromhéj keverékével szeretjük a legjobban.