Gluténmentes & Alakbarát ételek

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Egészséges életmód és diéta gluténmentesen

Diós-pudingos piskótatekercs, liszt nélkül

2016. február 04. - CsakAni

Akinek van némi gyakorlata a sütésben, az biztosan tudja, hogy piskótát búzaliszten kívül sok mindenből lehet sütni.  Karácsony után akadt még egy kis dió a konyhában, nagyobbik csemetém pedig csokis sütire éhezett, hát készítettem neki egy pikk-pakk fajtát. ;) (Csak ez az egy fénykép készült róla, nagyon gyorsan elpárolgott a drága. :P )

img-20160118-wa0001.jpg

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 db tojás (+1 tojás fehérje, ami a krémből kimaradt)
  • 4 ek. darát dió
  • 1 ek négyszeres erősségű édesítő
  • 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 3 dl (növényi) tej
  • 1 ek négyszeres erősségű édesítő
  • 1 tojás sárgája
  • 2-3 ek cukormentes lekvár

Elkészítés:

A hozzávalókból hagyományos módon piskótát sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat az édesítővel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert darált diót. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük (itt felhasználhatjuk a krémből kimaradt fehérjét is), és óvatosan összeforgatjuk a diós sárgájákkal. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, habkártyával vagy spatulával szépen elegyengetjük, előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük (tűpróbával érdemes ellenőrizni). Kivesszük a kész piskótát a tepsiből, nedves konyharuhával szorosan feltekerjük, hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingot a tejjel és az édesítővel sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojás sárgáját a forró pudingba. Hagyjuk langyosra hűlni, közben megkeverjük néhányszor.

Mikor kihűlt a piskóta kigurítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egyenletesen megkenjük cukormentes lekvárral, majd a pudingos krémet is elterítjük rajta. Óvatosan, nem túl szorosan feltekerjük.

Ha van türelmünk 30-40 percre hűtőbe is tehetjük, hogy szépen összeálljon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gluten-free.blog.hu/api/trackback/id/tr678360592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása